Cuma, Mart 29, 2024

Neden Hamile Kalamıyorum?

Hamile kalamama sorunu yaşıyorsanız makalemizin devamında  belirttiğimiz nedenler size yardımcı olabilir. Hamile kalmak basit bir süreç gibi görünebilir, ancak bir bebek sahibi olmak, yaşam koşullarınız da dahil olmak üzere her şeyin doğru olmasına bağlıdır.

Bu yüzden, bu hamilelik belirtilerini neden görmediğinizi açıklayabilecek birçok nedenden oluşan bir liste oluşturduk. Belirtilen sebeplerin sizin ve eşiniz için geçerli olup olmadığını inceleyin. Eğer böyle bir durum varsa size yardımcı olacak tedavilere ve tavsiyelere göre hareket edebilirsiniz. İnsanlar doğal olarak uzun süren başarısız denemelerden sonra kısır olduklarını düşünbilir. Ancak bu durum her zaman böyle olmayabilir.

Hamile kalamama sebepleri nelerdir?

hamile Kalamama

Hamile kalamama probleminin altında birçok neden olabilir. Yumurtlama sorunları, sperm üretimi, yaş, stres, beslenme şekli, kilo gibi sorunlar beklentilerinizi boşa çıkarabilir. Hem kadınlardan hem de erkeklerden kaynaklanan bazı önemli sebepler şunlardır:

Yeteri kadar ilişkiye girmemek

Basit bir şey gibi görünüyor, ancak seks yaptıkça gebe kalma şansınız o kadar artar. Yapılan araştırmalar bir ay boyunca her iki ila üç günde bir seks yapmanın çiftin gebe kalma için en iyi şansı verdiğini özetliyor. Bir ilişki boyunca yumurtlama günleri, sağlıklı sperm dönemi gibi süreçler hamile kalmak için en önemli unsurlar arasındadır.

Stres

Gebe kalmaya çalışırken endişeli hissetmek normaldir. Ancak bunun doğurganlığı etkileyip etkilemediği tartışmaya açıktır. Bildiğimiz şey, hangi yaşam döneminde olursanız olun, stresi yönetmenin sizin için iyi olduğudur. 

Sigara ve Alkol kullanımı

Terketmekk zor bir alışkanlık olduğunu biliyoruz, ancak sigara içmek bir erkeğin sperm sayısını düşürebilir ve doğurganlığınızı etkileyebilir, bu da hamile kalmayı daha zorlu birhale getirebilir. Aynı şekilde alkol alımı da hem erkeği hem de kadını etkiler.

Kilo sorunları

Düşük kilolu veya aşırı kilolu bir kadın, bir bebeğe gebe bırakmakta zorluk çekebilir. Yetersiz beslenen vücut düzgün yumurtlamayabilir. Öte yandan, aşırı kilo, doğurganlık üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. İdeal kilonuzun üzerinde olmak düzenli olarak yumurtlasanız bile hamile kalma şansınızı azaltır. 

Fallop tüpü tıkanıklığı

Spermin yumurtaya ulaşmasını sağlayan fallop tüpleri, kısırlığın sık görülen bir nedenidir. Pelvik enfeksiyonu, cinsel yolla bulaşan hastalık veya endometriozis geçmişi, fallop tüpünün tıkanması riskini artırır.

Düzensiz rahim şekli

Düzensiz şekilli bir rahim, döllenmiş bir yumurtanın uterus duvarına yapışmasını zorlaştırabilir. Anormalliklere uterus fibroidleri (uterus duvarındaki kansersiz büyümeler), ameliyat veya enfeksiyondan kaynaklanan skar dokusu neden olabilir. Rahiminizin şekli de hamile kalamama nedenidir. 

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et