Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaHamilelikHamileliğe HazırlıkOvulasyon Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Ovulasyon Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Her adet döngüsünde hamile kalabileceğiniz sadece birkaç gün vardır. Bu yüzden en verimli günlerinizin hangisi olduğunu bilmek önemlidir.  Ovulasyon testi, ne zaman gebe kalma kalabileceğinizi doğru bir şekilde söyleyebilir ve daha hızlı hamile kalmanıza yardımcı olabilir. Ovulasyon testleri, yumurtlamadan hemen önce yükselen hormonlardaki artışı belirleyerek çalışır, bu nedenle hamile kalmak için ne zaman ilişki yapmanız gerektiğini bilirsiniz. 

Ovulasyon test şeritleri, yaklaşan yumurtlama dönemini tahmin etmek için evde kullandığınız idrar temelli testlerdir. LH hormonunu tespit ederek çalışırlar. Bir ovulasyon testi satın aldığınızda, birkaç test şeridi (dar ince kağıtlar) ile birlikte gelir, daha çok hamilelik testi çubuklarına benzer. 

Ovulasyon testileri nasıl kullanılır?

İdrar testi için, idrarınızı steril bir kapta toplayın ve çubuğu yerleştirin. Test çubuğunda belirli bir renk bandı görünecektir. Test kartı, LH dalgalanmasının meydana geldiğini gösteren pozitif bir işaret gösterebilir. Pozitif işaret yumurtlamayı önümüzdeki 24 ila 36 saat içinde doğrulayacaktır. Dijital yumurtlama gösterge kiti, en verimli günlerinizi anlatmak için gülen bir yüz ifadesi kullanır.

Ovulasyon testi ne zaman yapılır?

ovulasyon testi

Bazı kadınlar için, özellikle döngüleri düzensizse, yumurtlama testlerini ne zaman kullanmaya başlayacağını bilmek zor olabilir. Teste başlamadan önce doğurgan kalitede servikal mukus birikimini fark edene kadar beklemek en iyisidir. Çoğu yumurtlama testi günün herhangi bir saatinde kullanılabilir; bazıları gerekli olmamasına rağmen, sabah test etmeyi önerir. Daha fazla başarı için, her gün yaklaşık aynı saatte test edin ve önceden dört saat boyunca sıvı alımınızı azaltın.

Ovulasyon testi ile gebelik anlaşılır mı?

Bu mümkün, ancak tavsiye edilmez. LH’nin moleküler yapısı HCG’nin moleküler yapısına benzer, yani LH testleri idrarınızdaki LH ve HCG’yi ayırt edemez. Bu nedenle, adet döneminiz geçtiyse ve pozitif bir LH testiniz varsa, hamile olmanız mümkündür, ancak özellikle HCG’yi ölçmek için tasarlanmış bir gebelik testi ile onaylamak en iyisidir.

Beş gün boyunca ovulasyon testi yaparsanız, yumurtlamayı tahmin etme şansınız %80’dir. 10 gün boyunca test yaparsanız, yumurtlamayı tahmin etme şansınız%95’tir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et