Perşembe, Aralık 5, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik13. Hafta GebelikHamilelikte Aşırı Duygusallık Ve Ağlamaklı Olmak Normal Midir?

Hamilelikte Aşırı Duygusallık Ve Ağlamaklı Olmak Normal Midir?

Stres, yorgunluk, duygusallık ve nörotransmitter (beyindeki kimyasal haberciler) seviyenizi etkileyen hormonal değişiklikler nedeniyle hamilelik sırasında ruh hali değişimleri olması yaygındır. Ve elbette, ebeveyn olmakla ilgili sahip olabileceğiniz çok çeşitli hisler de vardır.

Herkes bu değişikliklere farklı tepki verir. Bazı anne adayları hem olumlu hem de olumsuz olmak üzere yüksek duygular yaşarlar. Bazıları daha depresif veya endişeli hissederler. Birçok hamile kadın, huzursuzluğun 6 ila 10 hafta civarında arttığını, ikinci üç aylık dönemde hafiflediğini ve daha sonra doğum tarihi yaklaştıkça yeniden ortaya çıktığını fark eder.

Hamilelik stresli ve bunaltıcı bir dönem olabilir. Bir gün bebek sahibi olma fikrine çok sevinebilir ve sonra kendinizi neyin içine soktuğunuzu merak edebilirsiniz. İyi bir anne olup olmayacağınız, bebeğin sağlıklı olup olmayacağı ve evinize bir çocuk eklemenin maliyetinin ailenizin mali durumunu nasıl etkileyeceği konusunda endişe duyabilirsiniz. Ve bir bebeğe sahip olmanın eşiniz ve diğer çocuklarınızla olan ilişkinizi nasıl etkileyeceği konusunda endişelenebilirsiniz.

Hamileliğiniz planlanmış olsa bile, bazen ileride ne olacağı konusunda karışık duygular yaşayabilirsiniz. Ebeveynlere yüklenen yüksek beklentiler göz önüne alındığında, bu şaşırtıcı değildir. Ve baskı daha bebek doğmadan başlar. Sürekli merak ediyor olabilirsiniz: Doğru kitapları mı okuyorum? Doğru ürünleri mi satın alıyorum? Çocuğumun gelişimini düzgün bir şekilde nasıl teşvik edeceğimi ve özgüvenini nasıl oluşturacağımı bilebilecek miyim? Gibi sorular aklınızı karıştırabilir.

Bazı kadınlar için hamilelik sırasında ciddi anksiyete veya depresyon sorunları olabilir. Günlük hayattan zevk almıyorsanız veya çok fazla uykusuzluk, üzüntü, ağlamaklılık, kaygı, umutsuzluk, değersizlik ve suçluluk duyguları, sinirlilik, iştah değişikliği veya konsantrasyon bozukluğu yaşıyorsanız, mutlaka doktorunuza bilgi verin.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et