Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaHamilelikHamileliğe HazırlıkHızlı ve Kolay Hamile Kalmanın Yolları! En Kolay Nasıl Hamile Kalınır?

Hızlı ve Kolay Hamile Kalmanın Yolları! En Kolay Nasıl Hamile Kalınır?

Hızlı ve kolay gebe kalma yolları, yumurtlama tarihini takip etme ve bu dönemde düzenli ilişkiye girme, ideal kiloyu koruma ve dengeli beslenme şeklinde ifade edilirler. Hızlı ve kolay hamile kalmanın yolları aslında anne olmak isteyen kişinin ve partnerinin yumurtalık, sperm kalitelerini arttıran, bu yolla hamile kalmayı kolaylaştıran işlemlerdir.

Yumurtlama Tarihini Takip Etme

Yumurtama zamanını takip etmek, daha kolay bir şekilde hamile kalmak için yapılması gereken işlemlerden biridir. Yumurtlama tarihi her kadın için farklıdır. Bazı kadınlar adetlerinin 11. Günlerinde, bir kısmı ise adetin 4. Gününde yumurtlama süresi içine girerler.

Düzenli şekilde regl olan bir kadın fiziksel değişimlerine bağlı olarak aşağı yukarı yumurtlama dönemini anlayabilir. Veya bir sağlık ocağına giderek bu konuda hemşirelerden bilgi alabilir. Reglisi düzensiz olan kadınlar ise bu tarihi tahmin etmekte zorlanabilirler. Ancak, vücut ısısı ölçümü ve ovulasyon testi ardından tarihi öğrenmeleri mümkündür.

Yumurtlama tarih aralığını öğrenen kadınlar, bu günlerde ilişkiye girmeyi tercih ederek hamile kalma ihtimallerini yükseltiler.

Hızlı ve kolay hamile kalmanın yolları

Yumurtlama Zamanında Düzenli İlişkiye Girmek

Yumurtlama zamanında düzenli ilişkide bulunmak, hamile kalma olasılığını yükseltir. Bu işlem için tahmini olarak yumurtlama tarihinden 3 öncesinde ve 1 sonrasında ilişkiye düzenli olarak girmek tercih edilmelidir. Çünkü bu günler hamilelik için vücudun en elverişli olduğu zamanlardır.

Diğer yandan düzenli şekilde adet gören bir kadın hızlı ve kolay hamile kalmanın yolları arıyorsa, adetin 11. Gününde ilişkiye başlamalıdır. Örneğin 8 gün adet gören bir kadın bundan 3 gün sonra ilişkiyi tercih ederek hamile kalma olasılığını yükseltebilir.

Düzensiz adet gören kadınlar ise ilk olarak ovulasyon testi yaptırmalıdırlar. Ardından testin pozitif çıktığı günü yumurtlama dönemleri olarak kabul etmelidirler. Test ise adetin 10. Gününden itibaren yaptırılmalıdır. Her gün teste devam edilmeli ve pozitif sonuç alınan tarihten, 3 gün sonra ilişki denenmelidir.

İdeal Kiloyu Korumak

İdeal kiloyu korumak, hamile kalma şansını yükseltmek için yapılması gerekenler arasında yer alır. Kişi yumurtlama süresini takip etme ve bu süreye göre ilişki tarihini ayarlama üzerinden hamile kalmak istiyorsa, fazla kiloya sahip olmamalıdır. Çok zayıf olmak ve aşırı kilolu olmak yumurtlama süresini bozar.

Buna bağlı olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için kilo-boy orantısını yakalamakta fayda görülür. İdeal kilo vücut kitle indeksi ile belirlenmektedir. Kilonun, sahip olunan boy karesine bölünmesi ardından VKİ hesaplaması yapılır. Vücut kitle indeksi eğer 19 ile 25 arasında ise daha hızlı şekilde hamile kalmak mümkündür.

Sigara ve Alkolü Bırakmak

Sigarayı, alkolü bırakmak hızlı hamile kalmak için gerekli olan eylemlerdir. Dengeli beslenmeye özen gösteren, spor yapan, yumurtlama sürecine uygun ilişkiye giren bir çift alkol ve sigara tüketimine yüksek oranda devam ediyorsa bütün çabalar aşağı çekilir. Bu yüzden sperm ve yumurta kalitesini olumsuz etkileyen sigara ve alkol tüketiminden uzaklaşılmalıdır. Eğer hamile kalmak planlanıyorsa ilk ilişkiden 3 ay önce sigara kullanımının bırakılması önerilir.

Hızlı ve kolay hamile kalmanın yolları

Folik Asit Kullanımı

Folik asit kullanmak, gebe kalma şansını yükseltir. Anne olmak isteyen kişi doktoruna danışıp amacını ifade ederek, ilk ilişkiden 1 ay önce folik asit kullanımına başlama şansına sahiptir. Bu işlem aynı zamanda tüp bebek tedavilerinde de defekti riskini %80 aşağı çeker.

Dengeli Beslenme

Dengeli beslenmek, gebe kalmayı kolaylaştıran diğer bir faktördür. Sağlıklı bir beslenme şekline hem kadının hem de partnerinin sahip olması kadının ilişki ardından hamile kalma olasılığını yükseltir. Çünkü sağlıklı beslenmek yumurta ve sperm kalitelerini yükseltmektedir. Özellikle sebze yemekleri tüketmek, Akdeniz tipi beslenmek ve düzenli ilişkiye önem vermek hızlı ve kolay hamile kalmanın yolları olarak görülürler. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et