Perşembe, Nisan 18, 2024

Doğum Çantası Hazırlama

Sevgili anneler doğum yapacağınız güne hazır mısınız? Bebeğiniz beklenenden daha erken gelebilir, bu nedenle doğum çantası hamileliğinizin sekizinci ayı civarında her ihtimale karşı hazır olması gerekir.

Bu yazımızda doğum çantası hazırlama ile ilgili önemli bilgiler vereceğiz. Bu kontrol listesi, kendiniz ve yeni bebeğiniz için ihtiyacınız olan her şeyi hazırlamanıza yardımcı olacaktır. 

Annelerin doğum çantasında olması gerekenler:

  • Hastane evrakları ve kimlik kartı. Hamilelik dönemi ile ilgili raporlarınız varsa kolayca gözden geçirebilmesi için hazır bulundurun. Hastaneler, kimliğinizi, tıbbi kartlarınızı ve sigorta belgelerinizi önceden isteyebilir. Bu nedenle, bu belgelerin bir fotokopisini yanınıza alın
  • Bornoz veya havlu. Yumuşak bir bornoz, doğum sırasında veya daha sonra hastanede biraz zaman geçirirseniz, banyo yapmak için lazım olacaktır.
  • Çorap. Doğum sırasında ayaklarınız soğuyabilir.
  • Terlik. Hastane koğuşunda yürürken rahat ve kayması kolay ve rahat terlik isteyeceksiniz. Duşta kullanmak için parmak arası terlik kullanın.
  • Dudak kremi. Doğum sırasında dudaklarınız çatlayabilir. Elinizde biraz dudak kremi olması dudaklarınızı nemlendirmeye ve rahatlatmaya yardımcı olacaktır.
  • Vücut losyonu veya masaj yağı. Bazı anneler doğum eylemi sırasında rahatlatıcı olması için masaj yapabiliyor. Siz de hastane çantanıza biraz losyon veya krem koyun.
  • Rahat yastıklar. Hastaneniz size yastık sağlayacaktır, ancak sizin için uygun olmayabilir. Evde rahat ettiğiniz bir yastığınız varsa, onu da almak isteyebilirsiniz.
  • Kitap vb. Bir kitap, dergi, içinde film, dizi indirilmiş bir tablet veya bir müzik çalar gibi zaman geçirmenize yardımcı olacak bazı şeyler alabilirsiniz.
  • Göz maskesi ve kulak tıkacı. Işıklı ve gürültülü bir doğum servisinde dinlenmenize yardımcı olmak için, bir göz maskesi ve kulaklık, doğum bittikten sonra işinize yarayabilir.
  • Doğum pedleri. Doğumdan sonra kanama olması normaldir ve doğum pedleri standart pedlerden daha yumuşak ve daha emicidir. Başlangıçta pedleri her iki saatte bir değiştirmeniz gerekebilir, ancak birkaç gün içinde akış azalmaya başlayacaktır.
  • İç çamaşırı. Doğum pedleri üzerinde giyilecek kadar büyük birkaç konforlu iç çamaşırı alın
  • Sütyen. Birkaç emzirme sütyeni veya diğer rahat, iyi oturan sütyenler bulundurun.
  • Kişisel malzemeler. Saç fırçası, tarak, deodorant, diş fırçası, diş macunu, şampuan ve saç tokası almayı unutmayın. Kirli çamaşırları koymak için bir torba bulundurun.
  • Telefon ve şarj cihazı . Doğum sırasında uzun süre hastanede kalmanız gerekebilir. Acil durumlar için telefonunuzu ve şarj cihazınızı unutmayın. Sevdiklerinizle iletişimde kalabilir, ilk birkaç fotoğrafı çekmek için kullanabilir ve özel haberlerinizi sosyal medyada yayınlayabilirsiniz.
  • Giysiler. Pijamanızın yanı sıra, hastanede kaldığınız süre boyunca rahat kıyafetler giymeyi de tercih edebilirsiniz.  Giymek için ekstra bir kıyafet hazırlayın. Büzme ipli veya elastik yapıda, gevşek kıyafetler seçin.

Bebekler için hastane çantasında olması gerekenler:

Yumuşak bir battaniye: Yenidoğanlar soğuğa çok duyarlıdır, bu nedenle bebeğinizi yumuşak, sıcak bir battaniye bulundurun.

Çorap ve patik: Çorap, patik ve eldivenler bebeğinizi sıcak tutmak için lazım olacaktır. Yenidoğanların tırnakları vardır ve doğumdan hemen sonra yüzlerini çok kolay bir şekilde çizerler. Bu nedenle, eldivenler yüzlerindeki çizikleri önleyecektir.

Gidiş-dönüş kıyafeti: Hava sıcaklığına önceden dikkat edin. Hava durumuna göre eldiven, şapka veya kazak gibi sıcak giysiler koyun. Daha soğuk koşullar için, ağır bir ceket veya hatta bir kar giysisi koyduğunuzdan emin olun.

Bebek bezi: Hastane çantasında bol miktarda bebek bezi bulundurmak gerekir. Hastanede kaç gün kalacağınızı bilemediğiniz için tedbirli olmak gerekir.

Kişisel farklılıklara ve ihtiyaçlara göre doğum çantası farklı şekilde hazırlanabilir. Her ihtimale karşı iki ay öncesinden çantayı hazır tutmak gerekir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et